Fjord og fjell

Mange har lagt gode planer før de kommer hit. Kjente turer som Fonnabu, Melderskin, Breidablikk, Gygrastolen eller bretur med Folgefonni breførarlag er kanskje allerede på agendaen. Det er mange flotte turer i området, både lange og korte, kjente og mindre kjente turer, og vi forteller deg gjerne det du ønsker å vite når du kommer hit.

 

Men før du planlegger for mye vil vi oppfordre til å legge inn tid til å la bilen stå og bare være. Legg inn tid til å nyte et glass Hardanger foran ovnen i drivhuset, observer endringene i fargen på fjorden, slappe av i sengen i hagen med en av våre mange bøker og lytt til lyden av fugler og insekter. Ta en dukkert i fjorden og varm deg i badstuen, ro vår gamle trebåt eller padle SUP-brettene ut på fjorden. Vi anbefaler å reise sakte når du er her.

IMG-6853.JPG

Tur: Historisk vandrerute over Folgefonna

"Turistveien over Folgefonna" har imponert turister i hundrevis av år. Dette er en historisk turvei og starter rett utenfor døren vår her på Hardanger Fjord Lodge. Bygget som en ridevei for å frakte turister over Folgefonna, men her kan man gå så kort eller langt man vil. Til setrene på Gardshammar tar det ca. 2 t én vei, til Breidablikk ca. 4t én vei i vanlig tempo med utsiktspauser. Det er en veldig fin opplevelse å komme opp i høyden i fjellene rundt oss. Dersom du ønsker å krysse breen kan dette gjøres med breførere fra Folgefonni Breførarlag. 

buar.JPG

Tur: Buarbreen

Ønsker du en fottur på et par timer der du kommer deg tett innpå breen er turen til Buarbreen et perfekt turmål. 

Nasjonalparkgården har nylig åpnet restaurant hjemme på gården som er verdt et besøk. 

IMG-3375_edited.jpg

Lån robåt & 

SUP-brett av oss

Når du bor på Hardanger Fjord Lodge kan du låne den gamle robåten vår. Det er en lang båtbyggertradisjon i Hardanger, og det er lite som slår en tur på fjorden i en gammel, tradisjonell robåt. Spør oss om å få ta med en piknikkurv med litt lokale godsaker :) 

Terrengsykling i Fog

Lei sykkel av oss

Fulldempet eller blandevei - du kan leie sykler av oss. 

foss.jpg

Tur: Fossene i husedalen

Et stykke fra oss, men sies å være en av de vakreste fotturene i Norge. Fire fosser på rad og rekke. Vandreturen starter i Kinsarvik.

ferrata2.jpg

Tur: Trolltunga Via Ferrata

Kom deg til Trolltunga utenfor allfarvei. Sykle inn dalen og klatre opp fjellet med guide. Dette er en krevende og givende tur.

bhus.JPG

Tur: Bondhusdalen

Bondhusbrea og Bondhusvatnet har vært et populært reisemål siden tidlig 1800-tall, og det har ikke blitt mindre populært gjennom årene. Fargene på innsjøen, det unike landskapet og breen i bakgrunnen gjør at en tur hit er flott i all slags vær året rundt. En enkel tur som passer for alle og som starter på trappen vår.

aenesdalen-bjarne-oymyr-680x450.jpg

Tur: Ænesdalen

Ønsker du en enkel tur på et par timer? Ænesdalen har en av de største hjortestammene i landet og ellers et rikt fugle- og dyreliv. Selv får vi følelsen av å være i Alaska et stykke inn i dalen.

aga_edited.jpg

Besøk en sidergård

Hardanger har et stor antall frukt og siderprodusenter. Besøk gårdene og smak deg frem til dine favorittprodukter. Det er virkelig en unik opplevelse å reise fra gård til gård og prate med de lokale fruktbøndene og smake på de ulike mostene og sidrene. De nærmeste oss er Aga, Alde, Kvestad, Edel og Harding sideri. 

3.JPG

Sidersmaking hos

oss

Det sies av fruktdyrkning og siderproduksjonen i Hardanger stammer fra vikingtiden. Her er det mye tradisjon og spennende fakta. Vi geleider deg gjennom våre siderfavoritter og forteller deg historien bak produktene og produsentene. (Minimum 6 pers)

fonn.JPG

Folgefonna sommerskisenter

Fonna Glacier Ski resort er et av Europas ledende sommerskisenter. Nyt preparerte langrennsløyper, park- eller pistkjøring med vakker utsikt. Ski- og utstyr er tilgjengelig for leie. Dette er "et must" for deg som er glad i snø og fantastisk natur. Fonna er vanligvis åpent fra slutten av april til juli. 

banoi.jpg

Bygden Rosedal og det eneste baroniet i Norge

I nabobygden Rosendal finner du det eneste baroniet i Norge. Et besøk på slottet fra 1665 er en vandring gjennom ulike stilepoker og i hagen kan du observere 300 år med hagehistorie!

melderskin 2.jpg

Tur: Melderskin

Denne turen har alt. Turen starter over bygda Rosendal og tar deg gjennom ulikt landskap fra einebærskog, bratte åssider, sherpatrapper og platåer med fantastisk utsikt underveis. Når du når toppen (1426 moh) blir du belønnet med fantastisk utsikt over fjorden, breen og de omkringliggende alpine fjellene. Definitivt en av våre favoritter!

brekaj.JPG

Padle på isblått

brevann

 

Padle på en innsjø farget blå av breen. Breen strekker seg ut i vannet, og en guide som har kunnskap om breen kan ta deg dit. Kontakt Folgefonni breførarlag for mer informasjon.

glacier hike.jpg

Bretur med

Folgefonni Breførarlag

Sammen med en erfaren breguide kan du utforske Folgefonna til fots eller med ski. Flere ulike turer tilbys, fra noen timer, til dagstur og turer med overnatting. En tur med Folgefonni breførarlag gir et innblikk i den lange brehistorien i området og tar deg med på spenning og nydelige utsiktspunkt. 

dronning.jpg

Tur: Dronningstien

H.M. Dronning Sonja er en erfaren turgåer og Dronningstien er en av favorittene i Hardanger. Turen går i høyfjellet mellom Kinsarvik og Lofthus, underveis er det fantastisk utsikt over Sørfjorden. Turen er lang og krevende med en bratt nedstigning mot Lofthus.

troll.JPG

Tur: Trolltunga

Trolltunga er en av de mest spektakulære naturskjønne klippene i Norge. Utsikten er fantastisk men vit at du ofte deler turen med veldig mange andre. Turen starter i Skjeggedal og går gjennom høyfjellet. Turen tar 8-10 timer t/r, inkludert kortere pauser (28 km ).

0U-full.jpg

Tur: Kulturstien i Herand

På rundturen kan du oppleve geologiske fenomen du knapt finner maken til. Funn viser at her har det gått folk i flere tusen år, og kulturlandskapet forteller hvordan folk i generasjoner har benyttet naturen for å overleve. På turen vil du også finne en unik vegetasjon med edelløvskog og ville orkideer. Turen passer også fint på en regnfull dag. Stikk innom Landhandelen og Meieriet pizzeria når du først er i Herand.