top of page

 

 

Folkene bak Hardanger Fjord Lodge

Vi er Caroline og Harald, og sammen med hunden vår Frøya eier og driver vi Hardanger Fjord Lodge, eller gamle Hotel Sundal om du vil.

I 2018 sa vi opp jobbene våre og flyttet fra storbyen for å starte et roligere liv på landet. Vi ønsker å skape et sted som skulle være gjensidig godt for folk og naturen rundt oss. Gamle Hotel Sundal fra 1889 stod tomt, det lå tett på fjellene, fjorden og breen og det trengte kjærlighet - vi slo til. 

 

Nå fylles hverdagen med brødbaking, sykkelturer til grønnsaksbonden, rengjøring og servering samt en hel del herlige samtaler og møter med nydelige mennesker som finner veien til oss. Vi er stolte over kjøkkenet vårt, der Robert og Benedicte tryller frem herlige retter på råvarer høstet fra naturen rundt oss.

Vi har lagt ned vår sjel i dette gamle hotellet og håper du vil trives her hos oss. 

Hjertelig velkommen inn i vår verden.

Caroline, Harald & Frøya

Vertskap

 

Fra jord til bord og tilbake igjen 

 

I en tid der folk flest bor i by, der det å være travel har blitt den nye normen, i en tid der flere og flere vokser opp uten et forhold til hvor maten deres kommer fra - da er det fint å løfte frem en annen måte å leve på, en måte der naturen er noe vi lever med og av. 

Vi sanker fra naturen, samarbeider med den lokale fiskeren og har knyttet vennskap til mange små, ivrige leverandører og produsenter som forsyner kjøkkenet med fantastiske råvarer. Du kommer til å få høre en hel del om de når du er her, for vi er veldig stolte over alle bidragsyterne langs fjorden.

 Driften er vannøytral da vi får filtrert vann fra elven slik at du som gjest kan dusje etter en tur i fjellet med god samvittighet. Sengene er av naturmaterialer og matavfallet blir til kompost som vi igjen dyrker frem nye råvarer fra. 

 

Når lidenskapen følger råvarene hele veien til tallerkenen, da blir matlaging til en fest, og forhåpentligvis en glede for ganen.

 

Hjertelig velkommen til bords

HFL-615.jpg

 

Nytt liv til gamle vegger

 

Det å ta vare på og omringes av vegger som er eldre enn oss, bruke naturlige, gode materialer, spise og drikke lokalt og ta vare på det som er og har vært- gir oss mening.

 

Hardanger Fjord Lodge holder til i gamle Hotel Sundal som stod ferdig i 1889. Da vi kom hit startet vi arbeidet med å gå tilbake til det første laget i veggene. Vi har gjort vårt ytterste for å bevare alt det gamle fra opprinnelsens tid for å ta vare på og fremheve den eldste delen av historien i veggene.

På 1800-tallet blomstret turismen i Hardanger og Norge i en tid da velstående europeere ønsket å oppleve rå, urørt natur, rent vann og frisk luft. Her i Sundal fikk de oppleve bratte fossefall, brevann (Bondhusvatnet), de ble ført over Folgefonna av breførere og de ferdet med robåt på fjorden omringet av vakker vestlandsnatur.

 

Det gamle hotellet består, og det gjør heldigvis besøksgrunnlaget også - rå, norsk natur med et bredt naturmangfold i Folgefonna Nasjonalpark like utenfor døren.

Overnatting Hardanger

Overnatting Hardangerfjorden

Overnatting Rosendal 

Spesiell overnatting hardanger

overnatting med hund hardanger

Overnatting Odda 

Gjestgiveri Hardangerfjorden

Gjestgiveri Hardanger 

Bed and breakfast Hardanger 

Eco lodge norway

bottom of page